Briose cu spanac

Buna , prieteni !

Briosele mi se par versatile , in general , ingredientele folosite pot fi nenumarate , sunt satioase , gustoase si aratoase ! Iata ca fac rime !  Dar asa este , fie ca sunt dulci sau sarate , poti sa fii creativ si sa testezi aromele si gusturile preferate !   🙂

Pentru briosele cu spanac , de altfel extrem de simple , am vrut sa folosesc cat mai mult spanac , poate pentru ca mi-e dor de tot ce aduce primavara cu ea , in privinta verdeturilor : de la spanac,ceapa verde pana la salata verde , salata creata , patrunjel sau marar.

Ingrediente :

  • faina integrala – 200 gr.
  • sare
  • praf de copt – un plic
  • condimente ( usturoi , turmeric , piper negru , oregano )
  • seminte – susan , in
  • lapte – 250 ml.
  • un ou
  • unt nesarat – 100 gr.
  • o ceapa
  • spanac – 200 gr.
  • ulei vegetal

Spanacul folosit era inghetat asa ca , l-am calit in putin apa cu ulei vegetal si ceapa maruntita , sub aburi , pana s-a muiat si s-au intrepatruns aromele de turmeric , piper , usturoi , sare si oregano . Inainte de a lua de pe foc compozitia am adaugat semintele de susan si semintele de in macinate ( o lingura din fiecare ) .

20150306_191127

Se lasa apoi la racit compozitia de spanac .

20150306_193225

Intre timp se amesteca faina cu sarea , praful de copt , se adauga laptele caldut , untul topit si oul batut spuma .

20150306_192326

Dupa o omogenizare optima se adauga si spanacul in aluatul de briose , care va deveni moale asemenea unei creme .

20150306_195057

Se pune aluatul in formele de briose , date cu putin ulei sau unt topit ; se da tava la cuptorul preincalzit la 250 grade celsius .

Se lasa maxim 25-30 minute , pana vedeti ca se rumenesc si apoi se scot pe un grilaj special de inox pentru a se raci .

20150306_204112

Eu le-am adaugat ca decor seminte de susan .   🙂

Sunt mai mult decat hranitoare , sanatoase si spanacul din abundenta le da un gust de verde si primavara .

20150306_204124

Va salut cu drag ! M.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s