Prajitura de morcovi cu mousse din fructe de padure

Din titlu , poate va asteptati sa priviti niste fotografii super minunate si delicioase , insa va spun ca desi , fotografiile nu sunt cele mai putin reusite pana acum , prajitura  mea de astazi arata mai homemade , incat sper ca veti trece cu vederea aspectul si va veti opri asupra gustului , care este foarte bun !

Initial am vrut sa fac un tort clasic din morcovi , cu o crema de branza fina si dulce , insa mi-am permis sa ii dau o nota personala si am ales pentru glazura , un mousse simplu raw-vegan din fructe de padure , asa ca desertul meu este  semi-raw de asta data !             🙂

Pentru prajitura de morcovi am ales ca si ingrediente

ALUAT

  • morcovi rasi – 300 gr .
  • faina integrala – 250 gr .
  • stafide – 2 linguri
  • zahar brun – 150 gr.
  • zahar alb – 50 gr
  • oua – 2 bucati
  • bicarbonat de sodiu – o lingura
  • scortisoara – o lingura
  • sare – o lingurita
  • nucsoara – o lingurita
  • ulei de floarea-soarelui – 150 ml .
  • vanilie esenta – o lingura
  • coaja rasa de portocale – 2 linguri

Pentru ornat :

  • fulgi de cocos – o lingura
  • cacao pudra – o lingura
  • zahar pudra – o lingurita
  • spuma light de frisca – optional

CREMA RAW

  • fructe de padure congelate – 200 gr.
  • banane – 3 bucati
  • prune deshidratate – 3 bucati
  • miere – o lingura
  • faina de migdale – 100 gr .
  • lapte de soia – 250 ml.

Pentru aluat am folosit o tava tip inel de dimensiune medie de 8,8 cm . inaltime .

Morcovii curatati se razuiesc prin razatoarea mica si se amesteca cu stafidele ( lasate la hidratat in putina apa , pentru 15 minute ) . Se adauga o lingura de faina peste amestecul din morcovi , se omogenizeaza bine si se lasa deoparte ( asta pentru ca morcovii , in momentul coacerii , sa nu se lase pe fundul tavii ) .

Celelalte ingrediente uscate se omogenizeaza bine : zaharul brun si cel alb se bat bine cu cele doua oua , folosind un tel , pentru a va fi mai usor . Se adauga bicarbonatul de sodiu , condimentele , la final faina si se omogenizeaza cu putere , adaugand treptat in aluatul moale , uleiul vegetal .

La final , morcovii rasi se pun peste aluat si se definitiveaza blatul .

Intre timp , cuptorul se incinge la 300 grade celsius . Aluatul nostru se pune in tava rotunda , acoperita cu hartie de copt si se lasa la cuptor pentru 40 minute .

Dupa coacere , se lasa la racit , peste 30 de minute .

20141024_005346

Pentru crema am folosit fructe de padure ( capsuni , afine , coacaze negre , coacaze rosii ) , visine – congelate ; le-am pus in blender si am adaugat bananele taiate bucati mici , mierea , prunele deshidratate si laptele de soia cat sa le cuprinda . Am blenduit foarte bine si am adaugat la final faina de migdale , care i-a dat consistenta de mousee .

20141024_004331

20141024_004352

Crema rece se pune peste straturile prajiturii , obtinute prin taierea cu un cutit dintat .

20141024_010358

Am adaugat peste primul strat fulgi de cocos , iar la final , am presarat putina cacao si zahar pudra .

20141025_005802

Cu o lingura de spuma de frisca ( am numit-o asa , pentru ca am preparat-o doar din lapte rece si putin zahar ) :

20141025_004250

 

Cam atat ! Gustul este dulce-acrisor , racoritor si ma bucur ca am obtinut un desert mai sanatos , inlocuind crema de branza si unt , cu un mousse care a adus ceva special blatului din morcovi ! Dupa o zi la frigider , blatul s-a inmuiat destul , incat sa fie si mai gustos !         🙂

Sper sa va placa gustul diferit al acestui desert usor . Sa va bucurati doar de retete cat mai sanatoase ! Salutari ! M .

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s