Pâine cu miere și musli

Pentru mine , pâinea nu este un aliment de care să nu mă pot lipsi ! Din acest motiv , nefiind nevoie să consum cantități mari pe zi , îmi place mult să experimentez tipuri de aluaturi pentru pâine , pentru a mânca ceva cât mai sănătos și bun la gust în același timp !

Ovăzul este atât de bun , încât folosit cu lactate , în brioșe , biscuiți sau pâine , nu aduce decât beneficii prin conținutul de carbohidrați care se absorb lent – deci oferă energie pe parcursul mai multor ore , fibre , minerale ( magneziu , fier , calciu , zinc , mangan )  și vitamine ( E , B ) . Așa că este o alegere deasă pentru mine . Cei care îl consumă , știu la ce mă refer !     🙂

Ingrediente :

  • apă – 500 ml.
  • miere – 100 gr.
  • unt nesărat – 100 gr.
  • drojdie uscată – 10 gr.
  • făină – 500 gr.
  • sare
  • musli – 250 gr.

Întâi de toate puneți apa la încălzit , mierea și untul tăiat bucățele , la topit pe baie de apă .

Când aveți toate ingredientele în stare lichidă , puneți într-un vas apa căduță ( 300 ml ), adăugați mierea ( două linguri ) , apoi untul topit și amestecați .

Adăugați drojdia uscată și lăsați 15 minute pentru a se activa .

Amestecați ingredientele uscate – făina cernută , sarea ( eu am folosit o linguriță rasă ) și musli – am ales un musli cu preponderent fulgi de ovăz , fulgi de secară și stafide .

20140411_230018

Făina , sarea , musli

Imediat ce au trecut cele 15 minute și drojdia s-a trezit la viață , turnați maiaua peste făina cu musli și frământați cu răbdare , dar cu putere , adăugând restul până la 500 ml . de apă caldă . Eu m-am jucat așa cu aluatul maxim 30 de minute , până a devenit moale , nelipicios .

20140411_230332

Maiaua

Lăsați aluatul frământat ( uns cu o lingură de ulei vegetal ) , acoperit , ferit de curenții de aer , la căldură , pentru a dospi , pentru o oră , o oră jumătate ; veți vedea că este gata această etapă când își va dubla volumul destul de mult .

20140412_002503

Aluatul dospit

Folosiți pentru copt o tavă pentru pâine , pe care o stropiți cu ulei , înainte de a o folosi .

Aluatul deja dospit , modelați-l în forma dorită de pâine . Lăsați tava acoperită , la cald , pentru încă 30 de minute .

Înainte de a pune tava în cuptor , pensulați pâinea cu restul de miere lichidă , apoi presărați fulgi de ovăz și secară peste.

20140412_011427

Înainte de copt !

În cuptorul preâncălzit la 180 de grade , lăsați pâinea la copt pentru 40-45 de minute .

20140412_030554

Scoasă din cuptor !

Cam atât ! Veți avea în final , o pâine cu o culoare maronie , cu un miros plăcut , care va învălui toată casa , vă spun sigur !

Este crocantă , pufoasă la interior și are un gust dulceag !

20140412_031121

20140412_031248

20140412_031441

Este binevenită dimineața la micul dejun , cu ceai . Depinde de gusturile fiecăruia , voi alegeți !

Spor la experimentat rețete sănătoase ! Salutări ! M.       🙂

Anunțuri

Un gând despre &8222;Pâine cu miere și musli&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s