Ce ne facem cu aparențele ?

O întrebare retorică , cel puțin pentru mine ! Ne lovim prin viață de judecata unor oameni , pe care îi considerăm apropiați sau pentru care facem greșeala dureroasă de a ne dărui sentimente , energie și timp !
Vi s-a întâmplat deseori , nu ?!
Observ că majoritatea oamenilor , indiferent de vârstă , ajung să judece fără să încerce măcar să cunoască adevărul pe care îl anihilează , îl despică și căruia îi dă lovitura de grație !
Lovitura e prima , urmează răutatea gratuită , judecata neândreptățită și catalogarea definitivă a individului ! Care , săracul , nici nu știe cine îl vorbește pe ascuns , nici nu știe , el stă liniștit , senin !
Senin că are prieteni adevărați sau măcar oameni de calitate alături !
Cel mai trist este că nimeni nu le cere ” judecătorilor ” să dea verdicte despre viața , experiența sau sufletul celuilalt ! Pentru că celălalt își vede de viața , lumea și trăirile sale !
Dar ce este de asemenea hilar ? Că ei continuă să creadă în ce judecă și apoi atacă ! Răutăcios , apatic , derutant !
Iar în final , își savurează mica victorie asupra celuilalt , crezând cu tărie că are dreptate să procedeze așa și nu altfel !
Aceasta este pe scurt povestea puțin romanțată a lumii care vorbește că nu are ce face !
Așa numesc eu pe cei care nu știu să își vadă de zilele lor care se scurg , de viața lor pe care ar trebui să și-o revizuiască , a acelora care nu cunosc principii de omenie pură sau suflet bun! Nu cunosc , pentru că nu au încercat , nu au vrut sau mai rău , pentru că așa sunt ei , au ales să fie așa pe parcursul timpului lor aici !
Oamenii aceștia , de obicei , nu arată adevărata lor față a sufletului , se ascund , trăiesc mințindu-se pe ei înșiși , pentru a păcăli pe ceilalți !
Oamenii aceștia nu vor ști niciodată să trăiască în echilibru interior , se vor măcina de bârfe , lucruri meschine și timp pierdut în energii negative și deznădăjduite !
Cum să îi ajutăm ? Nu avem cum , nu poți impune cuiva gândirea ta sau crezul tău , dacă el nu vrea și pace ! O va ține pe a lui până la final !
Da , oamenii se pot schimba , dar ar fi de punctat că doar cei care vor cu adevărat !
Să nu lăsăm pe cei care nu ne merită să intre în viața și lumea noastră atât de ușor , să nu le îngăduim să lovească în gândul bun cu răutate , să fim mai precauți cu aparențele !
Care , fără excepție , înșeală mereu și mereu !
Citește în ochii omului de lângă tine , mai atent , pentru a îi vedea sufletul , pentru că doar așa vei putea să nu te lași păcălit de aparențele materialului , vorbelor fățarnice , de cuvintele poleite frumos !
Să nu uit ! Nimeni nu știe adevărul tău mai bine decât tine , nimeni nu e îndreptățit să te judece în ceva ce nu îl privește , nimeni nu dă judecăți de valoare decât pentru sine însăși , nimeni nu are dreptul să te catalogheze și să te lovească cu pietre , nimeni nu te definește ca om ! Deci , nu lăsa pe nimeni să te transforme în acel celălalt !
Îl citez pe talentatul Charlie Chaplin , pentru că exprimă profund ideea mea –  Fă-ți griji pentru conștiința ta , nu pentru reputația ta . Conștiința este ceea ce ești tu , reputația este ceea ce gândesc ceilalți despre tine . Iar ceea ce gândesc ceilalți despre tine , este problema lor .

Pace să avem !Reclame

5 gânduri despre ”Ce ne facem cu aparențele ?

 1. Cristina Green zice:

  Ah… judecătorii fără drept îşi duc zilele liniştiţi, senini, fără nicio mustrare de conştiinţă. Chiar dacă li s-ar cere să vadă dincolo de aparenţe, să investigheze, nu ar face-o obiectiv. Mulţi sunt ferm convinşi că se pricep la citirea oamenilor. Puţin le pasă că rănesc, distrug… ba, stai, cum zici tu, se bucură. Numai din răutate se dau verdicte de genul. Nu din ignoranţă. Ce trist e adevărul.

  Apreciază

 2. Ruxandra zice:

  Mare dreptate ai! Am citit postarea ta azi in metrou. Chiar eram extrem de suparata si parca am simtit ca a fost scrisa pentru mine.

  Stiu cum e si ce simti. Uneori simt o furie imensa in interior…simt ca m-am saturat de rautatile gratuite ale unora. Apoi ma calmez si imi dau seama de fapt ca sunt niste oameni foarte tristi si ca trebuie sa ii inteleg. Ai dreptate..nu ii putem schimba pe toti. Putem insa sa ne schimbam noi.

  In timp ce eram suparata, am citit si din cartea scrisa de Louise Hay – Meditatii Pentru a-ti Vindeca Viata. Ti-o recomand din tot sufletul! 🙂

  Apreciază

 3. adrian ilade zice:

  Sa fim recunoscatori atunci cand avem aceste dezamagiri din partea prietenilor …aceste experiente au rolul de a ne face sa simtim intens viata si sa ne automotivam . Numai o durere puternica ne face sa evoluam , sa invatam sa fim echilibrati emotional in fata incercarilor vietii ( boala , moarte , saracie ).

  Apreciază

 4. NorutB zice:

  Multumesc,Ruxandra!Ma bucur ca randurile mele au fost intelese pe masura!Imi dau seama si eu ca , nu are rost sa ne pierdem energie pretioasa fiind furiosi sau tristi din cauza rautatilor celorlalti,pentru ca noua ne facem rau ! Eu zic ca este important sa fim puternici in fiecare clipa si sa nu lasam nimic sa ne faca rau!E greu,cand te lovesti de oameni rai si egoisti,dar merita sa nu ne lasam sufletul in voia tristetii ci sa contracaram cu atitudine si ganduri cat mai pozitive!Iti multumesc pentru recomandarea cartii,sigur o caut sa o citesc ! Te salut cu drag! 🙂

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s