Spanac cu linte

Cum a venit primăvara , pe tarabele din piață au apărut firavele urzici și spanacul bogat în vitamine și minerale !

M-am gândit că o combinație sănătoasă ar fi spanac , urzici și linte verde , pentru a aduce un aport de minerale , vitamine și proteine vegetale .

Urzicile sunt o bogată sursă de clorofilă , beta-caroten , avînd un bun rol antianemic , prin concentrația mare de fier , hemostatic , diuretic și colagog . De amintit ca urzicile conțin o toxină cu rol urticant , dar la urzica tânără nu apare , doar la cele mature ( la care toxina nu se distruge nici prin fierbere , putând duce la iritații gastrice sau edeme ) .

20140304_213201

20140304_213128

Pentru spanac cu linte am folosit ca

Ingrediente :

urzici – 100 gr.

spanac –  300 gr.

linte verde – 150 gr.

usturoi – 6 căței

o ceapă

semințe de susan – o lingură

semințe de in –  2 lingurițe

semințe de floarea-soarelui – o lingură

sare , piper negru

oregano , măghiran – mărunțite

ulei vegetal – 2 linguri

20140304_213435

Lintea verde se pune la hidratat ( după ce este foarte bine spălată ) pentru 2 ore .

Aruncați apa folosită pentru hidratat și fierbeți lintea în 500 ml . de apă cu sare , pentru 30-40 de minute, până se înmoaie .

Între timp , spălați cu apă rece spanacul și urzicile , de impurități . Când fierbe apa , puneți urzicile pentru 15 minute . La fel , spanacul lasați-l doar maxim 5 minute , la fiert , în apă cu sare .

Ceapa tocată mărunt lasați-o la călit în ulei , câteva minute , apoi adăugați și usturoiul tocat , completând cu semințele de susan și semințele de in măcinate fin .

Lintea verde răcită , spanacul și urzicile adăugați-le peste ceapă și usturoi , apoi 100 ml. apă fierbinte și lăsați la fiert pentru maxim 20 de minute .

Condimentați cu piper negru proaspăt măcinat , oregano și măghiran .

20140304_233625

Eu am ales să servesc această mâncare sănătoasă cu semințe de floarea-soarelui nesărate și neprăjite !       🙂

20140304_233439

Gustul este dulceag , intens de spanac proaspăt  iar usturoiul și condimentele dau savoare !

Spor la experimentat rețete și poftă bună ! Salutări ! M.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s