Ciuperci gratinate , cu arome fel de fel

Încerc de la o zi la alta să reduc ingredientele nesănătoase din alimentație și să dau întâietate aromelor mai diferite , combinațiilor ieșite din tipar ! Nu se pot experimenta rețetele daca nu încerci gusturi pe care nu le cunoști !

Ciupercile le cunoaște tot omul , pentru cei vegetarieni sunt un aliment des folosit , eu cel puțin , parcă nu găsesc rețete mai diversificate sa le introduc în meniul zilnic .

Așa ca , cu gândul la champignon , am vrut să adaug lânga niște ciuperci arătoase niște arome diferite de condimente !           🙂

Pentru rețeta de ciuperci gratinate , cu arome fel de fel am folosit ca

Ingrediente :

ciuperci champignon – 14 bucăți

o ceapă mare

usturoi – 6 căței

ulei vegetal – 2 linguri

pesmet – 3 linguri

sare , piper negru

ghimbir măcinat – o linguriță

boia dulce – o linguriță

semințe de in  (măcinate )  – o lingură

un ou

smântână – o lingură

cașcaval ras – 3 linguri

oregano uscat – o linguriță

vin rosu – 4 linguri

20140219_225852

20140219_225255

Într-o tigaie specială de gătit în aburi , puneți uleiul la încălzit , peste puțin timp adăugați ceapa tocată mărunt și o lăsați la călit câteva minute .

Ciupercile spălate sub jet de apă rece , le tăiați bucăți mai mari și le adăugați peste ceapă , amestecând bine . Lăsați pe foc mediu vreo 5 minute , până începe amestecul să fiarba apoi adăugați vinul roșu și două linguri cu pesmet .

20140219_231659

Usturoiul tocat îl puneți peste ciuperci și apoi condimentați cu sare , piper negru proaspăt măcinat , boia dulce , ghimbir praf și semințe de in măcinate .

Mai lăsați pe foc maxim 10 minute și dați deoparte .

Încingeți cuptorul la 150 de grade .

Pensulați cu unt moale nesărat pereții unui vas yena și tapetați cu o lingură de pesmet .

20140219_231346

Amestecul de pe foc , puțin răcit , puneți-l în vas și peste adăugați mixul din oul bătut , smântână bio ( din lapte provenit de la o vacuță crescută liberă pe imaș  – asta inseamna pentru mine bio ) cu puțin piper .

La final , presărați cașcavalul ras și oregano uscat .

20140219_232432

Puneti vasul yena în cuptor ( neacoperit ) și lasați maxim 20 de minute .

20140219_235338

Gata ! Nu pot descrie sau fotografia aromele , dar credeți-mă că sunt îmbietoare !

Gustul este un amestec de dulce , puțin iute de la ghimbir , se simte chiar aroma vinului și a usturoiului .

Eu am avut  senzația , savurând acest fel de mâncare , că ciupercile sunt mai gustoase și mai sățioase ca de obicei !

20140219_235831

Despre ghimbir sau piper alb  se știe că este un condiment versatil , cu gust iute spre dulce , care merge perfect cu usturoiul și ceapa . Ca și rol medicamentos , pulberea de ghimbir are rol antiemetic ( împotriva stării de vomă ) , a răului de mișcare sau are rol de antidot în intoxicațiile cu alimente alterate ; pe piele are rol antifungic . Usturoiul pe lângă atât de multe beneficii , are rol de antibiotic și imunizant . Coriandrul este un  aromatizant și o plantă de la care se folosesc cu succes rădăcinile și frunzele , care ca și infuzie tratează constipația sau este antihelmintic . Amănuntele acestea au rol să arate cât de benefice sunt unele plăntuțe , care folosite măcar în mâncare ne ajută cu adevărat !

20140219_235738

Poftă bună dacă veți dori să încercați combinația mea !

Spor la experimentat rețete ! Salutări ! M.     🙂

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s