Biscuiti cu morcovi si fulgi de cocos

Crocanti sau pufosi , dulci sau sarati , biscuitii sunt pentru mine o alegere fericita alaturi de un ceai sau cafeaua de dimineata !

Fulgii de cocos , din care putem obtine si laptele de cocos ( prin macerarea in apa , la rece , peste 14 ore ) , dau aroma si consistenta unei prajituri iar eu am ales sa ii incerc in biscuiti . Morcovul , bogat in betacaroten ( ce se transforma in organism in vitamina A – cu rol benefic pentru piele , imunitate ) , contine pe langa glucide si minerale benefice (calciu , fier , fosfor , magneziu , mangan , sulf , cupru) .

Este tonic , remineralizant , cicatrizant gastric , antihemoragic , folosit ca suc concentrat sau diluat cu apa , lapte sau simplu ca salata .

Revenind la biscuitii mei , poate va intrebati cum de mi-a trecut prin minte sa combin aceste doua ingrediente atat de diferite ! Ei  bine , am experimentat si a rezultat ceva bun si aromat !

Cum iubesc gustul morcovului si al fulgilor de cocos , mi-am zis de ce nu ?! Ideea a fost sa imbin gustul dulce , usor si hranitor al morcovului cu cel aromat si dens al fulgilor .

Asa ca , pentru biscuiti cu morcovi si fulgi de cocos am folosit ca si

Ingrediente :

faina integrala de grau –  150 gr .

praf de copt – un plic

un ou

zahar brun – 3 linguri

2 morcovi mari

fulgi de cocos – 2 linguri

unt nesarat – 50 gr.

esenta de vanilie – o lingurita

sare – un varf de cutit

nucsoara – 1/2 lingurita

Morcovii curatati si spalati , puneti-i la fiert , dupa ce i-ati taiat in bucati mai mari .

Intre timp , mixati zaharul brun cu oul , pana se topeste si obtineti o spuma ; adaugati in acest mix nucsoara , esenta de vanilie , fulgii de cocos si morcovii fierti , raciti si dati prin prin razatoarea mica (se pot si pasa , daca aveti rabdare) .

20140210_201315

20140210_201405

Mixati in continuare pana obtineti un amestec omogen .

Faina cernuta o amestecati cu praful de copt si apoi turnati deasupra amestecul lichid . Incepeti sa framantati , dupa ce se mai combina ingredientele adaugati si untul moale si continuati framantarea aluatului pana ajungeti sa aveti o consistenta elastica si nelipicioasa . Veti vedea ca aluatul devine repede moale si nu trebuie sa ii mai adaugati decat putina faina pentru a nu fi lipicios .

20140210_203329

Pe blatul ales , presarati faina si intindeti aluatul sub forma unei foi de aproximativ 3 mm grosime .

Cu o forma dreptunghiulara , formati biscuitii . Puteti folosi , bineinteles ce forme doriti , cred ca ati avea astfel biscuiti mai estetici decat ai mei !      🙂

20140210_203952

20140210_205249

Puneti biscuitii ( intepati cu o furculita din loc in loc ) intr-o tava cu hartie de copt si dati-i in cuptorul preancalzit la 180 de grade . Eu i-am lasat vreo 15 de minute , dar depinde cat de rumeniti ii doriti . Oricum , peste 25 de minute se pot arde !

Ii scoateti pe un gratar si ii lasati sa se raceasca si cam atat !

20140210_213709

20140210_213901

Sunt pufosi , aromati , se simte gustul specific al nucii de cocos , dulceata morcovului mai mult decat a zaharului si isi gasesc locul langa o bautura calda !

20140210_215213

Pofta buna si bafta la experimentat retete cat mai sanatoase ! Salutari ! M.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s