Confirmari

Ma uit la oamenii din jurul meu si imi dau seama ca asemenea mie toti avem nevoie de confirmari , din toate perspectivele vietii !
Nu putem fi fericiti daca nu simtim aprobarea celorlalti , intelegerea lor ; nu putem trece de tristeti daca nu auzim de la altcineva un gand sau cuvant de alin si tot asa mai departe…
Cam astfel gresim , lasandu-ne condusi de exterior , de alte judecati de parca nu suntem capabili noi insine sa ne dam un sut inainte si sa mergem mai departe ! Pentru ca , cersim  tacit confirmarea din afara noastra , dar e ea autentica ?!
Nu e autentica , asta pentru ca fiecare experienta e privita de fiecare om din perspectiva lui si cum vezi tu lucrurile altii le vad pe dos si nu te vor aproba sau mai rau iti vor da o confirmare a ce crezi , total eronata !
Asteptam confirmari de mici , asa suntem crescuti de parinti , de societate si cand ne trezim maturi si capabili sa reactionam ne lasam prinsi in tipare de comportament care nu ne caracterizeaza !
Nu trebuie sa fii fericit decat prin tine insuti , nu ai nevoie de ceilalti sa iti spuna ca esti capabil , ca ai si calitati , ca te poti autodepasi  , ca poti deveni tot ce iti doresti , ca poti fi vizionar …ceilalti , mai ales cei care te mai si invidiaza , nu iti vor da confirmari pozitive niciodata si uite asa , te poti trezi pe un drum gresit si te intrebi ce cauti acolo si nu te regasesti !
Nu avem nevoie decat de noi insine in a ne da liber la vise , la planuri care devin in timp realitati , nu trebuie sa asteptam ca cei din jur sa ne impartaseasca viziunile pentru ca poate nici nu le inteleg absolut deloc , nu trebuie sa asteptam raspunsuri la intrebarile interioare decat uitandu-ne in inima noastra si sa ne folosim mintea spre folosul inimii si asa vom reusi garantat !
Parintele Cleopa spunea asa frumos ca ” trebuie sa ne coboram mintea in inima ” si vom reusi sa fim autentici si fericiti cu alegerile si viata noastra  !
Hai sa ne lasam libertatea sa fim noi insine indiferent de situatie , varsta , timpuri si sa nu mai asteptam confirmari si sa nu ne pese ce „spune lumea ” pentru ca pana la urma doar noi ne traim viata si noi raspundem de ea cand ni se va cere !
Cu adaugarea de rigoare : sa fim noi cei lasati de Creator : buni , frumosi si unici ! 🙂

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s