O SUPA CREMA DE CIUPERCI

Cu supele tip crema m-am delectat de obicei prin vacante si concedii , la restaurante , asa ca niciodata nu am apucat sa fac acasa efectiv o supa crema adevarata . De cand cu viata de vegetarian , realizez ca trebuie sa incep a le experimenta incet pe fiecare , macar sa vad daca gustul imi place sau nu . Pana la urma , experimentarea , cand iti schimbi alimentatia , este esentiala , numai asa poti alege ce iti place sa mananci si cum e gustul cand combini in diverse forme ingredientele des folosite in bucataria vegetariana !

Ciupercile sunt un inlocuitor esential pentru carne , dupa cum bine se stie , avand toate calitatile carnii , mai putin colesterolul . Le putem considera super-alimente , cum sunt spirulina , afinele , spanacul etc . Nu contin grasime ,  zahar , sare si sunt o sursa importanta de fibre si vitaminele B1,B2,B3,B6,acid folic . De asemenea contin potasiu , fier, seleniu (atat de rar) , fosfor . Au in compozitie si substante cu rol antibiotic ,  antiviral , antitumoral , asa ca beneficiile lor ne ajuta mult organismul .

SUPA CREMA DE CIUPERCI

Ingrediente pentru doua portii :

ciuperci-200 gr.

o ceapa

un morcov

o telina mica

un ou ecologic

smantana -2 linguri

apa-400 ml.

ulei vegetal -o lingura

sare , piper

legume deshidratate – o lingura

Se curata , se spala legumele , se toaca marunt , mai putin ciupercile , care se taie in bucati mai mari .

Punem ceapa , morcovul si telina in oala pentru supa sa se caleasca in putin ulei si apa , apoi se adauga ciupercile si condimentele . Se adauga aproximativ 400 ml. de apa fierbinte si se lasa la fiert , la foc mediu pana la 25 minute .

Apoi  se strecoara supa obtinuta  si ingredientele se paseaza cu blenderul . In lipsa blender-ului am ales sa le pasez manual , in acest mod ciupercile raman bucatele dar nu e nimic ,  gustul este acelasi  .

Se amesteca smantana  cu oul batut si se adauga legumelor pasate , apoi se pune zeama de supa peste amestec si se mai da la fiert cam 10 minute , pana devine mai densa  .

Se serveste fierbinte  cu crutoane de paine . Este o supa consistenta si foarte buna la gust , incat va spun ca inlocuieste cu succes o supa de carne !

Imagine

Imagine

Imagine

Cateva fotografii nu prea reusite , dar originale !

Ati observat desigur ca mai mentionez de oua ecologice , asta pentru ca sunt adepta utilizarii oualor provenite de la pasari crescute in conditii optime , nu crescute pentru comert , in spatii foarte mici , ingramadite si care nu au vazut lumina naturala niciodata . Ma refer la ouale cu acele insemne 1 , 2 , 3 din hipermarketuri …cam asta inseamna , asa ca incerc mereu sa folosesc oua din piata sau aduse de la bunici , unde sursa e dovedita a fi ok .

Pofta buna !

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;O SUPA CREMA DE CIUPERCI&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s