MINI-TARTE CU PORTOCALE SI KIWI

Printre dulciurile pe care nu le-as refuza niciodata  sunt tartele cu fructe . Am incercat de cateva ori aluatul de tarta sarata , uneori a iesit ok , alteori nu , dar stiti cum e „incercarea moarte nu are”, asa ca , cu gandul optimist am ales reteta de mini-tarte!

ALUAT:

faina-250 gr.

unt nesarat-130 gr.

un galbenus

zahar brun-o lingura

sare-un varf de cutit

coaja de lamaie -o lingurita

apa rece-80 ml.

CREMA

lapte-400 ml.

zahar brun-130 gr.

zahar vanilinat-o lingura

rom(optional)-o lingurita

galbenusuri-4

faina-50 gr.

FRUCTE

portocale-1

kiwi-2

Pentru aluat e important ca ingredientele sa fie reci ! Faina se amesteca cu sarea , galbenusul , untul cuburi , zaharul brun si coaja de lamaie , pana se obtine un amestec faramicios . Se adauga apoi apa rece , se framanta bine pana obtinem un aluat nelipicios.Se inveleste in hartie alimentara si se da la frigider intre 2 si 3 ore .

Intre timp se prepara crema de vanilie sau rom , dupa preferinta . Laptele se pune la fiert cu zaharul vanilinat sau romul . Galbenusurile se mixeaza cu zaharul brun si faina si apoi se adauga laptele fierbinte , putin cate putin , amestecul obtinut punandu-se din nou pe foc  pana se obtine o crema densa . Se amesteca des cu un tel . Se lasa deoparte la racit .

Dupa ce aluatul s-a odihnit cele 2-3 ore , se imparte in bucati mici si se transforma in turtite subtiri care se pun in formele de tarte . Eu am folosit forma de briose , e buna si aceasta , desi forma obtinuta nu e chiar estetica .

Inainte de a pune aluatul in forme , acestea se tapeteaza cu putin unt si se presara faina , pentru ca la final sa nu se prinda sau sa se faramiteze mini-tartele.

Se pun tartele in cuptorul incins la 180 grade , timp de maxim 20 minute.

La finalul timpului de coacere , se scot si se lasa in forme pana la racire , pentru a se putea scoate fara grija.

Urmatoarea etapa este umplerea mini-tartelor cu crema rece de vanilie sau rom , apoi decorarea fiecareia cu felii  mici de kiwi si portocale (de preferat , fructele sa fie mai coapte) .

Se pot folosi  ce fructe doriti , dar regula ar fi sa fie fructe mai acide , pentru ca gustul e diferit cu siguranta !

Mie imi plac mult si se merita timpul petrecut in bucatarie , chiar daca trebuie sa aveti rabdare cu obtinerea unui aluat perfect si mai apoi cu decorarea !

Imagine

Crema cu rom .

Imagine

Cam asa arata rezultatul final !

Pofta buna!

Anunțuri

2 gânduri despre &8222;MINI-TARTE CU PORTOCALE SI KIWI&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s