TERINA CU LINTE

Indragesc postarile Oliviei Steer ,de pe blogul ei deja cunoscut http://oliviasteer.ro/.Retetele ei sunt in general raw-vegane,dar incerc sa le adaptez stilului meu de alimentatie,asa ca adaug sau mai scot din ingrediente si personalizez.Blogul ei este o inspiratie pentru mine!

Am vrut sa incerc altceva cu linte si am ales sa fac terrine-denumirea din franceza- (pateu copt într-un vas special cu capac , servit rece, feliat).

INGREDIENTE:

linte maro-200 gr.

morcovi-2 mici

o ceapa

o telina-mica

usturoi-4-5 catei

nuci romanesti -o cana

patrunjel,marar

seminte de susan-o lingura

seminte de in -o lingurita

amestec de piper macinat,boia dulce,ghimbir,sare- o lingurita

ulei-4 linguri

un ou

unt-o lingurita

Lintea se lasa la hidratat o ora,se fierbe 20 minute.Nucile,la fel se hidrateaza cel putin 2 ore.

Ambele ingrediente se maruntesc in blender sau masina de tocat,impreuna cu ceapa,morcovii,telina si usturoiul.Apoi,amestecului obtinut i se adauga semintele de susan,de in,verdeturile tocate marunt,mixul de condimente,uleiul si oul.

Intr-un vas yena uns cu putin unt,se pune amestecul ,se da la cuptor la 150 grade,pentru 30 minute.

Se poate servi feliat , rece cu  smantana  sau salata de varza .

Este surprinzator de satioasa!

Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s