Pateu de naut

Imi doream sa prepar celebrul hummus ,dar cum nu am avut la indemana un blender performant,am ales sa ajustez reteta si sa o personalizez,asa ca am incercat o reteta simpla,de asemenea si gustoasa.

PATEU DE NAUT

naut-200 gr.

usturoi-4 catei

seminte de susan-2 linguri

ulei vegetal-4 linguri

sare,piper

marar-o legatura

zeama de lamaie-o lingura

supa de legume-100 ml.(optional)

Nautul se lasa la hidratat peste noapte,pana la 14 ore.Se pune la fiert  in aproximativ 2 litri de apa ,cu sare,timp de 20 minute.

Mararul se toaca marunt.Semintele de susan se pun la prajit, fara ulei,cateva minute ,doar pentru a li se schimba aroma.

Nautul fiert,se lasa la racit,apoi se paseaza foarte bine sau se pune in blender,pana devine o pasta fina.

Se adauga treptat uleiul,pana se incorporeaza .Supa de legume daca este  adaugata ii da o consistenta fina .Se adauga zeama de lamaie,mararul,usturoiul maruntit foarte bine si la final semintele se susan prajite si condimentele.

Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s