Nautul atat de versatil!

O reteta de asemenea simpla si gustoasa este :

SALATA DE NAUT CU MASLINE

naut-100gr.

rosii-2 bucari

o ceapa

patrunjel-o legatura

marar-o legatura

ulei vegetal- o lingura

oregano,sare,piper

vlastari de floarea-soarelui-optional

masline-dupa gust

Nautul se lasa la hidratat peste noapte ,aproximativ 12 ore,se fierbe 20 minute cu sare.

Rosiile se taie in bucati medii,ceapa se taie fideluta,se pune  uleiul si se amesteca apoi cu patrunjelul,mararul tocate.

Se presara oregano,sare si piper dupa gust.

Boabele racite de naut se integreaza in amestec.Maslinele se pun intregi sau maruntite .

Optional se pot pune vlastari de floarea-soarelui,care dau o consistenta si un gust aparte salatei.

Gustul e fresh,e o salata hranitoare datorita nautului bogat in proteine .

Nautul este o leguminoasa  bogata de vitaminele B,minerale-fosfor,fier,calciu,potasiu,magneziu;proteine 24%,grasimi.

Maslinele,indiferent de tipul lor,sunt bogate in vitaminele complexului B,vitamina A,K,E,;minerale-calciu,zinc,magneziu,cupru,potasiu,fosfor;lipide,carbohidrati.

Nautul este un inlocuitor principal al carnii,retetele in care se poate folosi fiiind diverse,de la supe,chiftele,sarmale si pilafuri.

Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s