Pateu de linte

O alta reteta simpla,delicioasa si cu ingrediente sanatoase este pateul de linte.

Se folosesc:

linte verde-200 gr.

usturoi-3-4 catei

avocado-o jumatate(optional)

sare,piper

ulei vegetal-o lingura

cimbru,oregano

Lintea spalata bine se lasa la hidratat 2-3 ore,se pune la fiert in apa cu sare sau cu  un cub de legume.Se fierbe maxim 30 minute,apoi se lasa la racit,dupa care se paseaza in blender pana devine o pasta moale .Se poate pasa si cu lingura de lemn,dar va ramane cu boabe mai intregi.

Pasta se amesteca cu usturoiul zdrobit, uleiul,condimentele .

Avocado se curata de coaja,se scoate miezul si o jumatate se paseaza si se incorporeaza in pasta de linte.Avocado asigura grasimile vegetale atat de sanatoase si da o fragezime amestecului.

Se serveste cu paine integrala care ii  accentueaza gustul .

Avocado e sursa de acizi grasi esentiali,are rol antioxidant,scade colesterolul.

Lintea e o sursa de proteine complete,pe langa continutul de minerale si vitamine din complexul B.

Pofta buna!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s